Plannen 2018-19 Plannen 2018-19

jeugdkerk             op 14/10, 11/11, 9/12, 13/1, 10/2,
                                10/3, 12/5, 16/6
9 september         startzondag theaterworkshop jongeren
februari                Sirkelslag (jongeren)
maart/ april          paasactiviteit
juli                       familie/kampeerweekend

 
Palmpasen 2018 Palmpasen 2018


Op zondag 25 maart was er een palmpaasoptocht tijdens de kerkdienst in de Grote Kerk.
Wel meer dan 30 kinderen kwamen met hun palmpaasstok naar de kerk. Ze kregen er tijdens de viering een broodhaan op en gingen in een lange optocht via het Kerkstraatje en de Markt de kerk weer in. In de kerk liepen ze door het middenpad naar voren terwijl er palmpaasliederen klonken.
 

 
Interactief spel

Interactief spel

Met een groep jongeren hebben  we het interactieve spel 'Jachtseizoen' gespeeld op 24 november in het centrum van Wijk.
Via je mobiel kreeg je met je eigen groep gegevens door over waar de andere groep zich mogelijk bevindt. Probeer ze dan maar eens te vinden...

 
Nacht zonder Dak

Nacht zonder Dak

Op vrijdagavond 7 juli werd er rond het kerkje in Cothen een kleine krottenwijk gebouwd voor de Nacht zonder Dak. Door een nacht buiten te slapen, in niet meer dan een bouwsel van kartonnen dozen, zamelden de jongeren  geld in voor Tear, een organisatie die straatkinderen en jongeren opvangt.Het krottenwijkje was te vinden bij het kerkje in Cothen. Het was een groot succes, er is veel geld opgehaald, meer dan 1300 euro. Dit bedrag is inmiddels verder aangevuld door onze kerk. Een actie om trots op te zijn!

 
Brugdienst

Brugdienst

Op zondag 25 juni was er een vrolijke brugdienst, waarin kinderen die naar de middelbare school gingen een stap namen. Van basisschool naar vervolgonderwijs, van kindernevendienst naar jeugdkerk. Ze kregen daarbij de zegen mee.Het was een bijzondere dienst met een brug voorin de kerk, een betekenisvol verhaal en veel inbreng van de jongeren zelf.

 
Jeugddienst Jeugddienst

Zondag 2 april was er een jeugddienst over de opstanding van Lazarus. De dienst is mede voorbereid door de jeugd in onze kerk.Tijdens de dienst werd er een film afgespeeld die vooraf door de jeugd is gemaakt. Hierin zagen we het verschil tussen doods en levend in de vorm van een mummie.Na het afwikkelen van alle doodse woorden kwam er een t-shirt tevoorschijn met woorden van leven. Dank je wel Nieke voor het monteren!

 
Sirkelslag 2017

3 februari jeugdgroepen in actie!
Sirkelslag 2017

Sirkelslag Young, een online- wedstrijd voor jeugdgroepen vanuit de kerken. Er kwamen dit jaar weer veel jongeren bijeen die de uitdaging aan wilden gaan. Sirkelslag heeft ieder jaar een diaconaal thema.
Dit jaar was dat Sterk& Dapper. Dit is ook het thema van het 40-dagen-tijd programma van Kerken in Actie. Eén van de opdrachten was om spullen op te halen voor de voedselbank.
Een superactieve groep, die in actie kwam, veel opdrachten goed uitvoerde en toch niet won... Gek is dat!