WELKOM WELKOM

Welkom op de website van de protestantse gemeente Wijk bij Duurstede, een van de vier christelijke geloofsgemeenschappen in deze mooie historische stad aan Rijn en Lek.
Onze gemeente is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
We hebben ruim 900 leden; mensen met soms heel uiteenlopende opvattingen over geloven en kerk-zijn, maar die toch hun plaats kunnen vinden in één gemeenschap. Een actieve gemeente die midden in de samenleving staat en die draaiend wordt gehouden door veel enthousiaste vrijwilligers.

Met deze site proberen wij u een beeld te geven van onze organisatie en onze activiteiten
Geloven, inspireren, ondersteunen, beleven en leren zijn woorden die bij al deze activiteiten een rol spelen.


 

lees meer »
 
Liturgie Adventsvespers 2022 Liturgie Adventsvespers 2022
De liturgie voor de drie Adventsvespers is vanaf dinsdag 29 november als pdf te vinden op de download pagina.
 
Liturgie voor zondag 27 november 2022 Liturgie voor zondag 27 november 2022
Grote Kerk – Protestantse gemeente
Eerste zondag van Advent

 
lees meer »
 
Adventskalender Adventskalender
 
 
Nieuwsbrief Nieuwsbrief

nummer 141, 24 november 2022

 
Woensdag 30 november: Adventsvesper (1)

Om 19.30 uur is op woensdag 30 november de eerste van drie gezamenlijke vespers in de Johanneskapel. Daarin wordt niet gepreekt maar ligt de nadruk op muziek, verstilling en gebed.
Onder leiding van Elien van der Meer en Pim Schipper is een gelegenheidskoortje van hervormden en protestanten gevormd om de zang te versterken.

De kapel zal niet worden opgestookt, dus trek iets warms aan waarin je het een half uurtje uithoudt.

De tweede en derde vespers zijn op de woensdagen 7 en 14 december. Omdat op donderdag 22 december het Festival of Lessons and Carols wordt gehouden, is er die week geen vierde avondgebed.

 


 
lees meer »
 
Gastvrouw/gastheer zijn in kerk en Open Hof Gastvrouw/gastheer zijn in kerk en Open Hof

Steeds vaker kunnen wij kerk en Open Hof verhuren. Wij zijn op zoek naar gemeenteleden die gastvrouw of gastheer willen zijn. Van jullie wordt gevraagd om een kopje koffie of thee te schenken en eventueel een wijntje of frisdrank. Informatie kun je krijgen bij Diny van Dam.

 
 
Vergroening Grote Kerk Vergroening Grote Kerk


Streven naar duurzaamheid, in de ruimste zin van het woord, is ook voor kerk en geloof een belangrijk thema. Dat wordt nadrukkelijk meegegeven in de visienota ‘Van U is de toekomst’ die de Protestantse Kerk in Nederland uitgaf in 2021.
Als kerkrentmeesters hopen we daar komend jaar extra aandacht en middelen aan te besteden. In de periode tot Pasen is ‘vergroening Grote Kerk’ daarom het doel van de derde collecte.

 
lees meer »
 
Filmpje Grote Kerk Filmpje Grote Kerk

Onlangs maakte Perry Bosman met behulp van een drone een prachtig filmpje van de binnenkant van de Grote kerk. Het loont de moeite om er vierenhalve minuut voor uit te trekken: https://youtu.be/2S0qyhnioOA
 
Givt - electronisch doneren

Givt - electronisch doneren