Nieuwe structuur jeugdwerk

Nieuwe structuur jeugdwerk
Deze afbeelding staat voor de nieuwe organisatie van het jeugdwerk.
Elk bloemblad vertegenwoordigt een zelfstandig groepje mensen dat zich bezighoudt met de jeugd in onze kerk.
In de Samen Verder van februari '22 is daar veel meer over te vinden.
Er is een enthousiaste groep mensen aan de slag gegaan met veel onderdelen die verder ontwikkeld worden.
 Het gaat een mooi jaar worden!
 
Koffer vol inspiratie en ideeën voor de jeugd

Koffer vol inspiratie en ideeën voor de jeugd
 
Hoe mooi is dat, een idee om uitgewerkt te worden, de mensen van de kindernevendienst werden erg enthousiast toen ze hoorden van een koffer vol materialen die van gezin naar gezin kan gaan. Een koffer vol met boeken, spelletjes, gesprekskaarten, inspirerende materialen en leuke ideeen voor ouders en kinderen.De inhoud: spelletjes met geloofsthema’s, de Ark van Noach, vertelstenen, boeken met verhalen en inspirerende ideeën, een tafel klapper( elke dag een andere pagina), kaartjes voor geloofsgesprekken. In de koffer zitten een handleiding voor de materialen, bladzijden die de gezinnen zelf kunnen invullen en pagina’s waarop  tips en ideeën komen te staan die ontstaan zijn door het werken met de inhoud van de koffer.
Zo houden we contact, steunen we elkaar en kan er binnen gezinnen aandacht zijn voor geloofsbeleving.


 
 
 
Jeugddienst n.a.v. jongeren over de brug Jeugddienst n.a.v. jongeren over de brug
Tijdens de jeugddienst van 4 oktober ging het om het delen van herinneringen aan de brugdienst in Maarsbergen. Alle jongeren die over de brug waren gegaan  (Tijn, Lobke, Stan, Christian, Fieke en Gijs) waren in de kerk, kwamen naar voren en vertelden iets over zichzelf. Wat hun aandeel was in juni en hoe het nu met ze gaat nu ze op het VO zitten. Ben Pieter en Jack waren indertijd getuigen namens de gemeente. Zij spraken met de jongeren, vertelden over het ritueel en gaven aan de gemeente door hoe mooi de viering toen was.
De kerk zat vol, fijn dat er zoveel belangstelling was
 
Film Film
Na de dienst werd er een film vertoond die gemaakt is van de viering in Maarsbergen. Een  mooie impressie met prachtige beelden van het brugritueel, de viering zelf en de atmosfeer daar.
 
Brugdienst

Een zonnige dag , Maarsbergen, juli 2020
Brugdienst
Een kerkdienst in de vrije natuur, zelf meegebrachte stoelen, trotse vaders moeders/ opa/ oma's, een zelf gebouwde brug en getuigen, aanwezig namens de gemeente. Dit jaar waren er wel zes groep 8-ers die deelnamen aan de brugdienst. Het was een mooi samenzijn.
Lydia Roosendaal, onze jeugdwerker, leidde de viering. Twee thema's stonden centraal:
Dreams, dromen zijn een brug
Future, naar de toekomst
Er werd gesproken over dromen van een betere wereld, engelen die muren openbreken, de kunstenaar Banksy (bloemen gooien in plaats van stenen), Black lives matter, de helden in Corona-tijd.
Schriftlezing: Genesis 28, het verhaal van Jacob. De jongeren hadden allen een aandeel tijdens de viering; gitaar spelen, kaarsen aansteken, een tekst/ verhaal voorlezen, bidden. Ook klonk er prachtige muziek.
Uiteindelijk kregen ze om de beurt de zegen van dominee Jan, lieten hun ouders hen een beetje los en liepen ze, gesteund door een symblisch cadeautje van de KND, de brug over, de toekomst in. Aan de overkant werden ze opgewacht door de jeugd(raad).
De getuigen zullen in een kerkdienst in het najaar verslag doen aan de gemeente. Er is een film gemaakt die dan zal worden vertoond.
 
De toekomst in

De toekomst in
 
Posters brugdienst

Iedere jongere stelde zich voor door middel van een poster (foto's en informatie)
Posters brugdienst
 
Kerst 2019

Kerst 2019
Op woensdag 25 december was er weer een kerstviering in onze kerk. Het adventsproject van de afgelopen weken, met Micha in dialoog met de dominee, kreeg een vervolg. 
De kinderen in de kerk mochten zich verkleden en liepen met de wijzen mee naar de stal. Het licht van het kerstverhaal kreeg kracht door Micha's woorden.
Er werden lichtjes verdeeld over de kerkbanken, met de bedoeling het licht samen te delen. Aan het eind van de viering namen de mensen de lichtjes mee naar huis.
 
Familiedag 7 juli

Familiedag 7 juli
Op 7 juli organiseerden we een familiedag in Maarsbergen.
Een fantastische dag voor kinderen, (groot) ouders, jongeren en vrienden.

Wat hebben we allemaal gedaan?
-koffiedrinken met veel lekkers
-gezamenlijk opdrachtenspel in de middag
-lekker chillen in de zon
-sporten en spelletjes spelen
-een over-de-brug-dienst buiten


De dag werd georganiseerd door de kampcommissie:Janneke, Marieke en Brigitte.
Volgend jaar wordt er weer een kamp of familiedag georganiseerd.
 
 
St Maarten project

St Maarten project
De jeugd van onze kerk ging op zaterdag 13 oktober naar Utrecht i.v.m. het St. Maartenproject. Dit was meteen het startpunt voor onze St Maartenactie.
 De jongeren gingen naar Utrecht om kennis te maken met het straatpastoraat, om de stad te leren kennen vanuit de ogen van een dakloze.
Daarna volgden er ook nog andere activiteiten in de binnenstad
In de afgelopen weken tot 11 november spaarden de kinderen van de KND en de jongeren statiegeldflessen die ze op zondag meenemen naar de kerk. De opbrengst, meer dan 200 euro, is voor het straatpastoraat.
 
Improvisatietheater met de jeugd Improvisatietheater met de jeugd
Voor de jeugd was er tijdens startzondag een workshop improvisatietheater in het Muziektheater. Door middel van allerlei opdrachten kwamen zij erachter wat improviseren is en hoe je dit kunt gebruiken bij een goed gesprek.
Uiteindelijk hebbe twee groepjes van 3 jongeren tijdens de gezamenlijke afsluiting een stukje 'goed gesprek' laten zien. Het applaus was welverdiend!
 
Interactief spel

Interactief spel
Met een groep jongeren hebben  we het interactieve spel 'Jachtseizoen' gespeeld op 24 november in het centrum van Wijk.
Via je mobiel kreeg je met je eigen groep gegevens door over waar de andere groep zich mogelijk bevindt. Probeer ze dan maar eens te vinden...
 
Nacht zonder Dak

Nacht zonder Dak
Op vrijdagavond 7 juli werd er rond het kerkje in Cothen een kleine krottenwijk gebouwd voor de Nacht zonder Dak. Door een nacht buiten te slapen, in niet meer dan een bouwsel van kartonnen dozen, zamelden de jongeren  geld in voor Tear, een organisatie die straatkinderen en jongeren opvangt.Het krottenwijkje was te vinden bij het kerkje in Cothen. Het was een groot succes, er is veel geld opgehaald, meer dan 1300 euro. Dit bedrag is inmiddels verder aangevuld door onze kerk. Een actie om trots op te zijn!