WERELD LEPRA DAG 2019-SV01

Lepra patiënt
WERELD LEPRA DAG 2019-SV01

Tijdens Wereld Lepra Dag wordt wereldwijd stil gestaan bij het lot van leprapatiënten, als bijvoorbeeld Shanka. Dat hij lepra heeft is goed te zien. De zwellingen in zijn gezicht en ontstoken oog zijn het gevolg van deze afschuwelijke ziekte. Shanka vindt het verschrikkelijk om lepra te hebben. Maar nog veel erger vindt hij het dat mensen hem vermijden. Shanka wordt door iedereen afgewezen en voelt zich heel alleen.

In landen als India en Bangladesh maken elke dag duizenden leprapatiënten hetzelfde mee als Shanka. Ze worden door dorpsgenoten, kennissen en zelfs familieleden gedwongen hun dorp te verlaten om in afgelegen leprakolonies te moeten wonen. Gelukkig is er hulp voor deze buitengesloten leprapatiënten. Medewerkers van het ziekenhuis van Leprazending in India ontfermen zich ook over de bewoners van het nabijgelegen lepradorp. Ze geven medische zorg en delen medicijnen uit. Dit doen ze in navolging van Jezus, die de melaatsen lief had en dichtbij kwam. Leprazending wil leprapatiënten de zorg en liefde bieden die zij zo hard nodig hebben.

Samen met kerken wil Leprazending tijdens Wereld Lepra Dag in actie komen voor deze  leprapatiënten. Vroegtijdige behandeling van lepra en voorlichting kan uitsluiting voorkomen. Helpt u mee?

terug