Valentijnsavond met Ruth Valentijnsavond met Ruth

Op vrijdag 14 februari is er in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede een bijzondere avond op het raakvlak van Bijbel en cultuur. Daarin staat Ruth centraal, de vrouwelijke hoofdpersoon in het Bijbelboek dat haar naam draagt. Het verhaal van haar leven wordt deze avond zowel gelezen als muzikaal omspeeld. Medewerking wordt verleend door Marjolein de Wit op fluit, Evelyn Heuvelmans op hobo en dubbelkwartet Reprise onder leiding van Noortje van der Welle. Het onlangs in gebruik genomen Engelse orgel wordt bespeeld door Pim Schipper. Hun creatieve aanwezigheid staat garant voor muziek op hoog niveau.

De avond begint om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur voor ontvangst met koffie/thee. Rond 21.30 uur is de afsluiting en wordt er nog iets gedronken.

De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Deze avond is een gezamenlijk project van de Hervormde gemeente en de Protestantse gemeente te Wijk bij Duurstede.

Het boek Ruth gaat over een Moabitische vrouw die haar schoonmoeder Naomi niet in de steek wil laten. Samen keren ze terug naar Betlehem. Daar zoekt Ruth contact met de man die volgens de wetten van Israël in moet staan voor haar familie. Ze doet dat op een onopvallende manier, maar tegelijk heel trefzeker. Ze gaat aren plukken op de akkers van deze man; Boaz is zijn naam. Op een nacht komt ze stilletjes naar de dorsvloer waar Boaz ligt te slapen en… uiteindelijk overwint de liefde. Het is een Bijbelverhaal vol verrassingen, diepere lagen en wonderlijke wendingen. De opmaat tot een koninklijke toekomst.

Met dit alles biedt deze avond een mooie gelegenheid om iemand op Valentijnsdag te verrassen. De Grote Kerk staat open voor een breed publiek.

Informatie:
ds. Louis Wüllschleger
ds. Jan Offringa

 
terug