Korte berichten ZWO Korte berichten ZWO


Inhoudsopgave Klik op een onderwerp. U springt dan direct naar het betreffende artikel

  1. Opbrengst houten Gambiaanse kommetje 

  2. Versterking ZWO werkgroep

  3. ZWO-ton achter in kerkOpbrengst van het houten Gambiaanse kommetje
De opbrengst van het kommetje komt ten goede aan het schoollunchfonds van de Stichting Onderwijs voor Gambia. Uit dat fonds wordt een eenvoudige schoollunch betaald voor de kinderen van Sukuta Madina in Gambia.
Veel kinderen gaan zonder eten naar school, omdat de ouders daar geen geld voor hebben. Hoe fijn is het om onze luxe van een traktatie te kunnen omzetten in een eerste levensbehoefte voor die kinderen.
Eind maart hebben wij het totaal van het eerste kwartaal ten bedrage van € 158,98 overgemaakt aan voornoemde Stichting.

 
Vacatures ZWO werkgroep

Zoals u in Samen Verder 2017, nr. 2, hebt u kunnen lezen, is Jaap Swank sinds januari 2017 tot de werkgroep toegetreden. Jaap zal het penningmeesterschap van de werkgroep gaan vervullen.

Wij zoeken nu nog naar een gemeentelid dat de functie van secretaris van de werkgroep op zich wil nemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze voorzitter, Frans van den Bercken (tel: 573864).

ZWO-ton achter in kerk
Het hele jaar door kunt u uw ansichtkaarten in de ton rechts achter in de kerk doen waarop ‘ZWO’ staat. U kunt er ook andere zaken in doen. Denkt u daarbij aan postzegels, brillen, (oude) mobiele telefoons met oplader, inktcartridges, buitenlands muntgeld e.d.

Heeft u soms nog een oude laptop staan? Wij houden ons ook daarvoor aanbevolen. De school in Gambia heeft daar om gevraagd. Ze hebben er minimaal vier nodig in verband met examens.

Wilt u oude inktcartridges verpakken om te voorkomen dat rest-inkt andere zaken in de ton vervuilt? Met deze spulletjes zijn wij in staat steun te verlenen aan onder meer de projecten van Kerk in Actie. Wij danken u alvast voor uw medewerking.
 

april 2017

terug