kerkbrief 8 sept. 2019 kerkbrief 8 sept. 2019

Klik hier voor de liturgie van deze zondag

Een bloemengroet van de gemeente voor dhr. N. Blokker en voor dhr. J.F. Post.

Suggesties voor de bloemengroet kunt u doorgeven aan Nel van Vliet-van der Kwast, email:
Als u in de gelegenheid bent om de bloemen een keer weg te brengen, wordt dat erg op prijs gesteld. Wilt u zich dan even melden bij de dienstdoend ouderling?

Pastorale zorg
Als u zelf een gesprek waardeert of de naam van iemand anders wilt doorgeven, kunt u contact opnemen met ds. Jan Offringa.
# werkadres: Steenstraat 14-07, 3961 VP Wijk bij Duurstede
# mailadres: Vrij op maandag (overdag) en zaterdag.
Het is prettig als u een (ziekenhuis)opname aan hem doorgeeft.
Ook kunt u dan aangeven of die mededeling in de Kerkbrief mag.
Bij zijn afwezigheid kunt u contact opnemen met de scriba.

Oproep Zondagskind
De huidige groep met Zondagskinderen wordt steeds ouder en een aantal heeft aangegeven zicht te oud te voelen voor deze rol tijdens de kerkdienst.
Maar… er zijn vast kinderen die het wel leuk vinden om Zondagskind te zijn en die niet bekend zijn bij mij.
Wat is de bedoeling? Aan het begin van het kindermoment word je als eerste naar voren geroepen om een versje voor te lezen. Daarna steek je de kaarsen aan die mee gaan naar de kindernevendienst. Het versje wordt aan het begin van het weekend per mail toegestuurd.
Denk je nu: ‘dat lijkt me leuk, ik wil wel zo’n speciale rol tijdens de kerkdienst’, meld je dan aan! Heeft u kleinkinderen die geregeld bij u logeren en dit leuk lijkt? Ook zij kunnen mee doen.
Opgeven kan bij mij via e-mail:
Eerst meer weten? Dan kan je ook mailen.
Groeten van Marieke Borgers-Hagen
Coördinator Zondagskinderen

Bonifatiusnieuws
1300 jaar geleden kwam de later wereldberoemd geworden monnik Bonifatius terug in regio Dorestad-Utrecht, nu om te blijven. Dit historische feit wordt herdacht met lezingen, vieringen en een muzikale workshop.
14 september 2019: workshop “Gregoriaans zingen als Bonifatius”, onder leiding van de inspirerende koordirigent Ronald de Haan. Plaats: Katholieke kerk, Klooster Leuterstraat 35, Wijk bij Duurstede. Tijd: 10:00 – 15:30 uur. Deze workshop valt samen met Open Monumentendag. De inschrijving is geopend.

Seniorenochtend
Dinsdagmorgen 17 september a.s. is  er weer  een seniorenochtend in het E. en E. Zorgcentrum, Gansfortstr.2a. Om 9.30 uur kunt u al bij ons terecht voor een kopje koffie of thee.
Vanaf 10.00 uur geeft Ds. Jan Offringa deze morgen weer inhoud door met ons een gedeelte uit de bijbel te bespreken.
Daarbij wordt er ook nog het nodige gezongen.
Vanaf 11.00 uur is er nog tijd voor een kopje koffie/thee en om met elkaar wat te praten. Wanneer u niet zo goed ter been bent, wil dhr. Wim v.d. Wal u komen ophalen.
We hopen net als voorgaande keren weer op een fijne morgen.
Janny van Parijs

WOONRUIMTE GEZOCHT:
Voor 1 januari (of eerder) zelfstandige woonruimte, in gemeente Wijk bij Duurstede of omgeving (Leersum, Doorn, Driebergen, Zeist, Odijk, Bunnik).
Bij voorkeur met 2 slaapkamers (vanwege mijn co-ouderschap). 
Kale huur max € 800,- Een huurhuis in de vrije sector of een huis kopen is voor mij gezien mijn inkomenssituatie helaas geen optie.
Inwoning bij een ouder persoon die enkele kamers over heeft is eventueel ook een optie. Alle tips en hulp zijn van harte welkom!
Alvast bedankt!
Christa van Werkum,

Oproep hulp in de crèche
In de afgelopen tijd is het aantal medewerkers die mee willen draaien in de crèche aanzienlijk minder geworden. In Samen Verder las u daar al een bericht over. We willen proberen het komende kerkelijk jaar een rooster te maken waarin op de 1e en 3e zondag van de maand twee mensen ingeroosterd staan die samen beschikbaar zijn (dus in de kerk aanwezig) voor de crèche voor als er kinderen van 0-4 jaar zijn. De ervaring leert dat dit lang niet altijd het geval is. Maar we willen de mogelijkheid bieden. Daarom een vraag aan u als gemeenteleden: Wie wil wel 1, 2, 3 of 4 keer per jaar ingeroosterd worden. We zijn op zoek naar mensen die dit best een keertje willen doen, jongeren, opa’s oma’s, naar iedereen boven de 16 jaar die zich hier wel voor wil inzetten. Er is een ruimte beschikbaar met veel speelgoed waar kinderen zich lekker kunnen vermaken. Van harte aanbevolen! Voor informatie Carine Sprokkereef, Spreek me vandaag vooral even aan, positieve reacties maken mij / ons erg blij.

SchuldHulpMaatje Wijk bij Duurstede zoekt een nieuwe maatje.
In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. Ook in de gemeente Wijk bij Duurstede. De rekeningen stapelen zich op, mensen weten niet hoe ze nog moeten rondkomen en zien er tegenop om de post open te maken. De vrijwilligers van SchuldHulpMaatje helpen om de problemen op te lossen. We worden steeds beter gevonden en hebben behoefte aan meer maatjes.
We zoeken met name maatjes die ook interesse hebben om jongeren te begeleiden. Word jij ons nieuwe maatje?
Wat doet een maatje?
Een SchuldHulpMaatje is een gecertificeerde vrijwilliger die mensen met financiële problemen helpt om alle inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Samen met de hulpvrager maak je een lijst met alle onbetaalde rekeningen en een plan om die te betalen. Het doel is dat de hulpvrager overzicht krijgt en leert hoe hij of zij de geldzaken op orde houdt en uit de schulden blijft. Als maatje moet je vooral goed kunnen luisteren en geduld hebben. Je moedigt de hulpvrager aan om vol te houden en geeft praktische hulp. Voordat je aan de slag gaat, krijg je een training, verder wordt je onderdeel van het maatjesteam en wordt je ondersteund door de coördinator.
Neem contact op!
Wie zijn geldzaken op orde heeft kan weer genieten van het leven. Dat gunnen we iedereen. Wil jij SchuldHulpMaatje worden en anderen helpen om ook financiële vrijheid te ervaren?  Maak een afspraak voor een intakegesprek met een coördinator van Schuldhulpmaatje.
emailadres: of

Uitnodiging
Het project van het verwerven, demonteren, opslaan, restaureren en plaatsen van het Harrison & Harrison‑orgel uit 1883 (St. Peter’s Church, Bishop Auckland) in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede nadert het eind- en tevens hoogtepunt.
U bent van harte uitgenodigd om de officiële ingebruikname en de overdracht aan de Grote Kerk van het orgel bij te wonen.

Feestelijke ingebruikname en overdracht
Harrison & Harrison‑orgel

Grote Kerk, Wijk bij Duurstede
Zaterdag 2 november, 19:30 uur

Omdat grote toeloop wordt verwacht, wordt u als lid van de Protestantse Gemeente de gelegenheid geboden zich vooraf aan te melden. Deze ‘voorinschrijving’ geldt tot 22 september a.s. Aanmelding betreft geen plaatsreservering. Bezoekers die zich vooraf hebben aangemeld zullen als eersten de kerk worden binnengelaten.
Aanmelden doet u op: www.scgk.nl/ingebruikname
Mede namens de voorzitters van beide kerkenraden,
Aty van der Spek en Martin Smits,
Sjoerd Vredenberg.
(voorzitter Stichting Concerten Grote Kerk)
*) Beschikt u niet over Internet, bel dan voor aanmelding


terug