WELKOM WELKOM

Welkom op de website van de protestantse gemeente Wijk bij Duurstede, een van de vier christelijke geloofsgemeenschappen in deze mooie historische stad aan Rijn en Lek.
Onze gemeente is aangesloten bij de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
We hebben ruim 900 leden; mensen met soms heel uiteenlopende opvattingen over geloven en kerk-zijn, maar die toch hun plaats kunnen vinden in één gemeenschap. Een actieve gemeente die midden in de samenleving staat en die draaiend wordt gehouden door veel enthousiaste vrijwilligers.

Met deze site proberen wij u een beeld te geven van onze organisatie en onze activiteiten
Geloven, inspireren, ondersteunen, beleven en leren zijn woorden die bij al deze activiteiten een rol spelen.


 

lees meer »
 
Kerkgang weer mogelijk Kerkgang weer mogelijk

Vanaf deze zondag, 23 januari, bent u weer welkom in de kerk. De nieuwe richtlijn is max. 50 bezoekers. Omdat we niet meteen een stormloop verwachten, is reserveren niet nodig. Tijdens het lopen door de kerk dragen we een mondkapje, als we zitten mag dat af. Zingen doen we op ingetogen wijze. Placering vindt plaats via de groene kaartjes in de banken. Verder gelden de gangbare regels zoals handen reinigen bij entree en anderhalve meter afstand houden, ook bij vertrek uit de kerk. En natuurlijk blijven we bij gezondheidsklachten thuis. Bij dat alles benadrukt het moderamen graag ieders eigen verantwoording.
 
 
Vergroening Grote Kerk Vergroening Grote Kerk


Streven naar duurzaamheid, in de ruimste zin van het woord, is ook voor kerk en geloof een belangrijk thema. Dat wordt nadrukkelijk meegegeven in de visienota ‘Van U is de toekomst’ die de Protestantse Kerk in Nederland uitgaf in 2021.
Als kerkrentmeesters hopen we daar komend jaar extra aandacht en middelen aan te besteden. In de periode tot Pasen is ‘vergroening Grote Kerk’ daarom het doel van de derde collecte. Als gemeente zijn we een leer- en leefgemeenschap die midden in de wereld staat en de huidige klimaatproblematiek serieus neemt. Als het om de aarde gaat en al wat leeft, worden we vanuit de Bijbel geïnspireerd tot verantwoord rentmeesterschap. Het gaat in de kerk niet alleen om de warmte en geborgenheid die we bij God en elkaar vinden. Ook het verantwoord omgaan met ons gebouw vraagt serieuze aandacht. Laat dat een zowel warme als groene plek zijn waar we samen kunnen genieten van woord en stilte, zang en muziek.

 
 
Nieuwsbrief Nieuwsbrief

nummer 97, 20-1-2022


Week van Gebed

Voor deze Week van Gebed voor de eenheid van christenen is een filmpje gemaakt met woordvoerders uit vier Wijkse kerken. Het is te zien via https://vimeo.com/666041998
 
lees meer »
 
Filmpje Grote Kerk Filmpje Grote Kerk

Onlangs maakte Perry Bosman met behulp van een drone een prachtig filmpje van de binnenkant van de Grote kerk. Het loont de moeite om er vierenhalve minuut voor uit te trekken: https://youtu.be/2S0qyhnioOA
 
Givt - electronisch doneren

Givt - electronisch doneren
 
U bent nodig U bent nodig

U bent nodig………                                                         

Onze gemeente is nog steeds op zoek naar vrijwilligers. In veel taakgroepen zijn er vacatures. Mensen leggen na een aantal jaren hun taak neer.Dat is begrijpelijk en nieuwe mensen zijn nodig om het werk voor ons allen voort te zetten. U bent dus nodig!
Veel gemeenteleden zijn terughoudend omdat zij niet precies weten wat het vrijwilligerswerk inhoud. Daarom een uitleg daarover op onze website.
(klik onderin dit venster op lees meer >> en lees onder kerkenraad het stuk "Gemeente in beweging")

 

 

lees meer »