Brugdienst

Een zonnige dag , Maarsbergen, juli 2020
Brugdienst
Een kerkdienst in de vrije natuur, zelf meegebrachte stoelen, trotse vaders moeders/ opa/ oma's, een zelf gebouwde brug en getuigen, aanwezig namens de gemeente. Dit jaar waren er wel zes groep 8-ers die deelnamen aan de brugdienst. Het was een mooi samenzijn.
Lydia Roosendaal, onze jeugdwerker, leidde de viering. Twee thema's stonden centraal:
Dreams, dromen zijn een brug
Future, naar de toekomst
Er werd gesproken over dromen van een betere wereld, engelen die muren openbreken, de kunstenaar Banksy (bloemen gooien in plaats van stenen), Black lives matter, de helden in Corona-tijd.
Schriftlezing: Genesis 28, het verhaal van Jacob. De jongeren hadden allen een aandeel tijdens de viering; gitaar spelen, kaarsen aansteken, een tekst/ verhaal voorlezen, bidden. Ook klonk er prachtige muziek.
Uiteindelijk kregen ze om de beurt de zegen van dominee Jan, lieten hun ouders hen een beetje los en liepen ze, gesteund door een symblisch cadeautje van de KND, de brug over, de toekomst in. Aan de overkant werden ze opgewacht door de jeugd(raad).
De getuigen zullen in een kerkdienst in het najaar verslag doen aan de gemeente. Er is een film gemaakt die dan zal worden vertoond.
terug